Natuurlijke rubber NR

Elastomeer

Natuurlijke rubber, ook India Rubber of caoutchouc (gummi) genoemd, is een elastomeer (een elastisch koolwaterstofpolymeer) dat oorspronkelijk verkregen werd uit latex, een melkachtig colloïde dat door sommige planten geproduceerd wordt. De planten worden 'afgetapt' door een snede in de bast van de boom te maken en het kleverige, witte latexsap te verzamelen, dat verder verwerkt wordt tot bruikbare rubber. De gezuiverde vorm van natuurlijke rubber is het chemische polyisopreen, dat ook synthetisch geproduceerd kan worden. Natuurlijke rubber wordt in veel toepassingen en producten gebruikt, net als synthetische rubber. Het is normaliter sterk uitrekbaar en buigzaam en bijzonder waterdicht.

Natuurlijke rubber wordt vaak gevulkaniseerd, een proces waarbij de rubber verwarmd wordt en zwavel, peroxide of bisfenol toegevoegd worden, om de bestendigheid en elasticiteit te verhogen en te voorkomen dat het vergaat. Roetzwart wordt vaak als een additief voor rubber gebruikt ter verbetering van de sterkte, in het bijzonder bij autobanden.

Andere significante toepassingen voor rubber zijn deur- en raamprofielen, slangen, gordels, matten, vloerbedekking en dempers voor de autosector. Ook voor handschoenen en speelgoedballonnen wordt veel rubber gebruikt. Significante hoeveelheden rubber worden ook gebruikt als kleefmiddelen in veel verwerkingsindustrieën en producten, hoewel de meest bekende de papier- en tapijtindustrie zijn. Rubber wordt ook veel gebruikt voor het maken van elastiekjes en potloodgummen. Veel vliegtuigbanden en binnenbanden worden nog steeds van natuurlijke rubber gemaakt vanwege de hoge kosten van certificering van het gebruik van synthetische vervangers in de luchtvaartindustrie.

TPU Types

TPU Types

HabaSYNC® Timing Belts are extruded in several TPU types, and through a detailed assessment of your application, we determine the most effective material for your needs. Whatever your requirements are — whether optimal wear resistance food safety and sanitation, maximum hydrolysis characteristics, or some other challenging demand—we have you covered.

Code

Material

Hardness

Properties

Color

Temperature Range

Cords Used

01

Polyester

urethane

92 Shore A

High abrasion resistance

white

-30 to 80ºC

(-22 to 176ºF)

S = Steel

A = Araminde

P = Performance

02

Polyester

urethane

88 Shore A

FDA/EU approved for dry

applications

transparent

-20 to 70ºC

(-4 to 150ºF)

A = Aramide

03

Polyester

urethane

88 Shore A

Good abrasion resistance

green

-20 to 70ºC

(-4 to 150ºF)

A = Aramide

04

Carbonate

urethane

92 Shore A

Good microbial resistance

white

-30 to 80ºC

(-22 to 176ºF)

A = Aramide

05

Polyether

urethane

90 Shore A

FDA/EU approved, good

hydrolysis features

cobalt blue

-30 to 80ºC

(-22 to 176ºF)

A = Aramide

06

Polyester

urethane

92 Shore A

High abrasion resistance

black

-30 to 80ºC

(-22 to 176ºF)

S= Steel